Krible krable stien
Introduktion
Krible Krable Stien..... en inspiration til at bygge sine egne bosteder til insekter m.m.
Der er ikke tale om en egentlig sti, men om en gårute ad Gammelbyvej - Elkjærvej - Lyngvejen - Lyngparken - Åvænget.....også kaldet Den gule vandrerute. Langs gåturen er der nu indrettet flere levesteder for insekter m.m.
Disse levesteder har flere udtryk og udformninger. Derfor giver Krible Krable Stien dig en mulighed for at lade dig inspirere til at bygge et insektbo, der passer ind i smag og "stil" hjemme i din egen have.
På kortet finder du de 5 steder med insektbo. På de enkelte steder er der en QR-kode, som du kan scanne, for at se mere om det aktuelle insektbo.
Projektet er finansieret af Natur-og Stipuljen, Vejle Kommune. Lokalrådet står også bag, og med masser af frivillig hjælp udefra og Lokalrådet. Tak til de lodsejere, der lægger matrikel til insektboenes placering, tak til sponsering af brændestabel, tak for mursten til humlebikasserne, tak for samarbejdet med vor lokale leverandør af sten, tak til de frivillige, der har lagt meget og velvillig tid i projektet.
....Om de viste insektbo. Fælles for brændestabel, kvashegn, stendynger og insekthotellerne er, at de sagtens kan være mindre end de, der er anlagt her langs Krible Krable Stien. Selv små insektbo gør en positiv forskel - en god placering har også betydning for insektboets succes.
Humlebikasserne bør dog ikke afvige i størrelse fra den viste størrelse.
Et andet fællestræk for de viste insektbo er, at jo mere urørt og jo ældre de bliver, jo bedre og mere artsrigt vil det vilde liv i og omkring dem udfolde sig. Det er vigtigt ikke at flytte rundt på bostederne og at bevare dem år efter år, og på samme sted.
Se evt. mere på NaturvejledningDanmark.dk. Ved at scrolle (langt) ned på siden finder du her en vejledning til "Byg hoteller til vilde bier og andre Krible Krabledyr" - pjecen hedder Krible Krable og kan frit downloades.